El clàssic melodrama de Mascagni i el famós drama de Leoncavallo a la guardonada producció de Damiano Michieletto en una emocionant experiència cinematogràfica.

Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni i Pagliacci de Ruggero Leoncavallo, escrites de manera independent, són dues de les òperes italianes en dos actes més famoses avui en dia.

Cavalleria Rusticana es va estrenar amb gran èxit el 1890, cosa que va influir en Leoncavallo, qui també triomfaria amb l’estrena de Pagliacci dos anys més tard. Les dues obres mestres juntes ens mostren la tradició i el realisme característics del verisme. Desprenen concisió, riquesa en la melodia i una clara obsessió.

La producció de Damiano Michieletto, guardonada el 2015 amb el Premi Laurence Olivier al millor espectacle operístic, representa les dues òperes en la mateixa llogaret, permetent als personatges aparèixer i desaparèixer aportant realisme teatral a través d’imatges modernes i atemporals. La producció, àmpliament elogiada en la seva estrena, va ser descrita pel Financial Times com “una apassionant vetllada d’òpera”.

Gènere: Òpera
Durada:190 min
Repartiment: Roberto Alagna, Dimitri Platanias, Aleksandra Kurzak, Bogdan Baciu, Mikeldi Atxalandabaso
Música:Pietro Mascagni
Música:Ruggero Leoncavallo
Esceneògraf:Paolo Fantin
Director de escena:Damiano Michieletto
Director d’orquestra:Daniel Oren