Dating Amber la comèdia irlandesa LGTBI

Dating Amber la comèdia irlandesa LGTBI

Dating Amber és una mirada commovedora, honesta i divertida sobre els alts i baixos de la vida adolescent, on l’única manera d’encaixar és no ser tu mateix, fins i tot si va en contra de la teva pròpia manera de ser. Ambientada a Irlanda a mitjans dels anys noranta, Eddie i Amber decideixen fingir una relació per evitar que tots especulin sobre la seva orientació sexual.

Eddie està ansiós per entrar en l’exèrcit com el seu pare, mentre que Amber somia amb mudar-se a el centre liberal de Londres. No obstant això, la seva solució “ideal” comença a enfonsar-se, la qual cosa obliga a Eddie a aprofundir en la seva pròpia negació. És llavors quan Amber s’adona el perillós futur que li espera al seu millor amic si ella no intervé. Dating Amber és una carta d’amor per a tots aquells que van créixer en un petit poble i que necessitaven escapar d’allí per ser ells mateixos.

La química dels protagonistes

Eddie (O’Shea) i Amber (Petticrew) mostren tal complicitat i química en la seva interpretació conjunta (és gairebé impossible jutjar el seu treball per separat ja que l’un sense l’altre perden força) que acomoden a l’espectador en el seu seient disposat a gaudir. La soltesa i suavitat amb la qual Lola Petticrew s’apodera del seu personatge, Amer, és la força que pren el timó de l’film. Carregant amb gran part de l’pes i sabent delegar en Fionn O’Shea, permet que aquest brilli d’una manera ascendent fins que queda equilibrada la balança. Saben quan fusionar-se en un sol personatge: el de la peculiar parella que formen.

No obstant això, el director David Freyne té molt clares les pautes per les quals es regeix: la comèdia romàntica americana (i en ocasions noventera). Aquesta és la llavor que ens perseguirà durant els seus 92 minuts de durada. És inevitable deixar-nos portar per una dècada que, en general, ens arrossega a una nostàlgia romàntica que oculta el tèrbol de l’època. Quan els clixés de Hollywood deixen de ser un retall per passar a dominar el guió, ens trobem amb unes interpretacions castigades pel mantell que les cobreix.

Classificació per edat:12 anys

Gènere: Comèdia, Romàntica

Durada: 92 min

Director:David Freyne

Repartiment: Fionn O’Shea, Sharon Horgan, Barry Ward

País: Irlanda

Idioma original: Anglès

IMDB

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tens fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

Dating Amber la comèdia irlandesa LGTBI