El Agente Topo a Cinema Ribes

El Agente Topo a Cinema Ribes

1 Nominació als Òscars.

Maite Alberdi escriu i dirigeix el documental El Agente Topo, que aborda la vellesa i també les residències. En coproducció amb Xile, Alemanya, Espanya, Països Baixos i Estats Units, ha estat present en diversos certàmens de gran importància. Per exemple, es va alçar amb el Premi de l’Públic a millor pel·lícula europea al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. També va estar en la Secció Oficial de documentals internacionals de Festival de Cinema de Sundance.

Sinopsi

Primerament El agente topo ens presenta a Ròmul, un investigador privat, que rep de part d’una clienta l’encàrrec d’investigar sobre l’estat de salut de la seva mare, que viu en un asil. Per dur a terme la missió contracta a Sergio, un home vidu de 83 anys qui ha d’internar-se en l’asil com un agent talp. Allà, Sergio lluita per complir la seva missió mentre inevitablement, dóna feina a involucrar-se en la vida de les residents d’aquesta llar.

Candidata de Xile als òscars

Finalment cal destacar que El Agente Topo és un documental viu, que ha sabut innovar en el seu contingut i en la forma. Sens dubte, sorprèn per la manera d’anar desengranant els misteris que s’amaguen dins d’aquesta particular missió secreta. A més, Sergio Chamy és el perfecte nexe d’unió, que dóna el seu lloc a totes aquelles protagonistes que formen part de la pel·lícula. Tenen una veritat tan tendra i propera, que és impossible apartar la mirada. Per tant, marca la importància d’escoltar les persones en la seva plena vellesa. Després, el desplegament tècnic gaudeix d’un dinamisme interessant, que s’allunya dels estàndards del documental i ofereix una proposta artística captivadora i agradable. La missió de saber la situació de les residències amb l’efectivitat de comprendre l’important missatge que hi ha darrere.

Fitxa Tècnica

Títol original: El Agente Topo

Classificació per edat: Apta per a tots els públics

Gènere:Documental

Durada:108 min

Direcció i guió: Maite Alberdi

País: Xile

Idioma original:Castellà

IMDB

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tens fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

El Agente Topo a Cinema Ribes

HORARIS/ ENTRADES

Divendres, 16 d’abril

Dissabte, 17 d’abril

Dimecres, 21 d’abril