El Fotógrafo de Minamata al Ribes

El Fotógrafo de Minamata al Ribes

‘El Fotógrafo de Minamata’ és la pel·lícula que esperen molts amants de la fotografia i també del cinema. És la història d’Eugene Smith, el pare de l’assaig fotogràfic, durant la realització del seu treball ‘Minamata’ als anys 70 sobre els efectes que va provocar la contaminació per mercuri en aquest poble costaner del Japó.

Sinopsi

Per començar el film ens situa a Nova York, 1971. Després dels seus celebrats dies com un dels fotoperiodistes més venerats de la II Guerra Mundial, W. Eugene Smith se sent desconnectat de la societat i de la seva carrera. La revista Life l’envia a la ciutat costanera japonesa de Minamata, la població ha estat devastada per l’enverinament per mercuri, com a resultat de dècades de negligència industrial. Però Smith se submergeix en la comunitat i les seves imatges li donen al desastre una dimensió humana punyent.

Johnny Depp dona vida a Eugene Smith

Una impactant fotografia en què la mare té cura amb tot el seu amor a la seva filla enverinada pel mercuri, les dues nues i també banyades per la càlida llum de el sol en un moment d’intimitat.

En els anys setanta encara no hi havia molta consciència ecològica en els mitjans de comunicació. Segurament no venia periòdics. Però Eugene Smith va trobar el tema amb ajuda de la seva dona Aileen. De fet la seva figura és fonamental, perquè després de l’accident que va patir (els propis treballadors de la fàbrica Chisso Corporation li van tirar a terra) ella va ser la que va fer la quarta part de les fotografies publicades.

Fitxa Tècnica

Títol original: Minamata

Classificació per edat: 12 anys

Gènere:Drama

Durada:115 min

Direcció: Andrew Levitas

Repartiment: Johnny Depp, Bill Nighy, Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Katherine Jenkins, Jun Kunimura, Lily Robinson, Ryo Kase, Masayoshi Haneda i també Yosuke Hosoi

País: Estats Units

Idioma original: Anglès

IMDB

Trailer

El Fotógrafo de Minamata al Ribes

HORARIS/ENTRADES

Divendres, 14 de maig

Dissabte, 15 de maig

Diumenge, 16 de maig

Dimecres, 19 de maig

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Preus-cinemes.jpg