El Profesor de Persa Cinema Ribes
Els Croods tornen a Cinema Ribes

El Profesor de Persa Cinema Ribes

SINOPSI:

Primerament el film ens situa a França, l’any 1942. Gilles és arrestat per soldats de les SS juntament amb altres jueus i com a resultat és enviat a un camp de concentració a Alemanya. Allí aconsegueix evitar l’execució en jurar als guàrdies que no és jueu, sinó persa. Gràcies a aquest ardit, Gilles aconsegueix mantenir-se amb vida, però haurà d’ensenyar un idioma que no coneix a l’oficial del camp. Al mateix temps que una gran amistat creix entre ells, les sospites dels soldats no trigaran a aparèixer.

Una llengua inventada

En una entrevista amb Deadline, el realitzador de la pel·lícula ha explicat en primer lloc com van crear aquesta llengua inventada. “Volia que sonés òbviament oriental, que fos gramaticalment correcta i coherent, un detall que era important “, comença explicant Perelman.

Per tant, per aconseguir el seu objectiu, l’equip de la pel·lícula va acudir a un professor universitari expert en llengües. “Per això vam anar a un filòleg de la Universitat Estatal de Moscou que va elaborar aquest idioma basant-se en els noms reals de les víctimes franceses a Auschwitz”, revela.

A continuació Perelman també ha explicat que té en el seu poder un diccionari amb 300 paraules de l’idioma inventat de la pel·lícula. En ell també poden trobar-se tots els sufixos i els prefixos. “Pot ser que ho publiqui algun dia”, afirma.

Com a resultat, El professor de persa s’ha convertit en la millor estrena a Espanya d’aquest cap de setmana acumulant més de 7.500 espectadors i col·locant-se en el tercer lloc de recaptació. Dilluns passat, la pel·lícula es va col·locar al capdamunt de la cartellera.

Classificació per edat: 16 anys

Gènere: Drama

Durada: 127 min

Director: Vadim Perelman

Repartiment:Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Leonie Benesch, Jonas Nay, David Schütter, Luisa-Céline Gaffron, Alexander Beyer, Giuseppe Schillaci, Peter Beck, Andreas Hofer, Nico Ehrenteit, Marcus Calvin, Mehdi Rahim-Silvioli, Ingo Hülsmann, Felix von Bredow, Antonin Chalon, Serge Barbagallo, Pascal Elso, Elena Stetsenko, Gennadiy Fomin, Alexander Starchenko, Alexandr Zhdanovich, Anton Zhukov, Svetlana Anikey, Anastasia Gudei, Veronika Buslaeva, Elena Girenok

Distribuidora: Avalon

Recordatori per les últimes sessions. Guarda la teva entrada. Tens fins les 23h per arribar a casa.

Trailer

El Profesor de Persa Cinema Ribes

HORARIS/ ENTRADES

Divendres, 19 de feber

Dissabte, 20 de febrer

Dimecres, 24 de febrer