La Dona il·legal a Cinema Ribes

La Dona il·legal a Cinema Ribes

La dona il·legal dirigida per Ramon Térmensés el cinquè llargmetratge del cineasta català. És un drama amb rerefons social i també compta amb un trepidant ritme narratiu. A més, denuncia la situació de nombrosos immigrants en els Centres d’Internament d’Estrangers.

Sinopsi

Primerament el film ens presenta a Fernando Vila, un advocat ‘immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas i aviat comença a destapar un cas de corrupció i abusos sexuals dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.

Desigualtats a la immigració a Espanya

L’hàbil cineasta Ramon Térmens planteja un sòlid drama policial a tres nivells. Primerament trobem a la proposta una ficció que aborda el fenomen de la immigració a Espanya, també toca el funcionament de les xarxes de prostitució i tot això està emmarcat en els polèmics Centres d’Internament d’Estrangers a Espanya.

A més el mateix director planteja les següents preguntes: “Es pot mantenir a algú a la presó per l’únic delicte de” ser il·legal “? Què passa a l’interior dels CIEs? Qui s’aprofita de la “il·legalitat” d’uns éssers humans a mercè de el poder i dels abusos? És possible revertir la situació o ens hem de conformar en que tot sistema té els seus “danys col·laterals”? ¿Hem perdut l’esperança per a l’ésser humà? ¿Progressem? O retrocedim? “.

Al llarg de la dona il·legal el director tracta de trobar les respostes pertinents, però deixa l’última paraula en l’espectador. Aquest, és el que finalment ha d’emetre els judicis morals sobre el què narra el cineasta i com ho narra.

Fitxa Tècnica

Calificació: 12 anys

Títol original: La Dona Il·legal

Direcció: Ramon Térmens

Durada: 120 min

Guió: Daniel Faraldo, Ramon Térmens

Repartiment: Tilda Cobham-Hervey, Danielle Macdonald, Evan Peters, Matty Cardarople, Dusty Sorg, Gus Murray, Toks James, Molly Broadstock, Rita Rani Ahuja, Liam Douglas, Shakila Zab, Zoë Crawford, Nicola Frew, Jamie Ayrton, Damien Strouthos, Frank Violi, Keith Stribling, Eduardo Santos, Michael-Anthony Taylor, Jordan Raskopoulos, George Mangos

Gènere: Drama, Biogràfica

Any: 2020

IMDB

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tens fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

La Dona il·legal a Cinema Ribes