Macbeth Royal Opera House a Ribes

Macbeth Royal Opera House a Ribes

La pantalla de Cinema Ribes acull la projecció de Macbeth, una de les òperes clàssiques i també conegudes pels amants del gènere.

A més cal destacar a Antonio Pappano que dirigeix a l’orquestra i cor de la Royal Opera House de Londres. A més la principal novetat d’aquesta producció és la participació d’Anna Netrebko, com Lady Macbeth, un dels papers principals d’aquesta òpera.

La soprano russa lidera un elenc en què a més
destaca el baríton Zeljo Luji com Macbeth, i el baríton baix
italià Ildebrando D’Arcangel, com Banquo.

Una producció espectacular

La passió de Verdi per les obres de Shakespeare, que va durar tota la seva vida, va començar amb Macbeth, ja que és tractava d’un obra que considerava “una de les més grans creacions de l’home”. Al costat del seu llibretista, Francesco Maria Piave, Verdi es va proposar crear “una cosa extraordinària”.

El seu èxit queda plasmat en cada compàs d’una partitura que també mostra la cara més teatral de Verdi: és tot un malbaratament d’energia demoníaca.
La producció de Phyllida Lloyd per a la Royal Opera, de 2002, és rica en matisos i està esquitxada de negre, vermell i daurat.

Les bruixes, imaginades pel dissenyador Anthony Ward com criatures estranyes amb turbants escarlates, apareixen com omnipresents agents de la destinació. Lloyd il·lustra l’absència de fills dels Macbeth com l’ombrívola tristesa que aguaita després de les seves terribles actes.


A més cal dir que la producció de la Royal Opera es basa en la revisió de Verdi, estrenada el Parísen 1865, que inclou la colpidora ària de lady Macbeth “La llueix langue”.

Música: Giuseppe Verdi

Llibret: Francesco Maria Piave A Partir De L’obra Teatral De William Shakespeare

Director Musical: Antonio Pappano

Directora: Phyllida Lloyd

Director De La Reposició: Daniel Dooner

Escenografia: Anthony Ward

Il·luminació: Paule Constable

Coreògraf: Michael Keegan-Dolan

Coreògrafa De La Reposició: Kirsty Tapp

Director De Les Lluites: Terry King

Royal Opera Chorus

Director Del Cor: William Spaulding

Orchestra Of The Royal Opera House

Co-Concertino: Sergey Levitín

Trailer

Macbeth Royal Opera House a Ribes

HORARIS/ ENTRADES

Dijous, 20 de maig