Maixabel arriba a Cinema Ribes

Descobreix Maixabel, dirigida per Icíar Bollaín i protagonitzada per Blanca Portillo i Luis Tosar, després del seu pas per la Secció Oficial de Festival de Sant Sebastià

Sinopsi

Maixabel Lasa perd en l’any 2000 al seu marit, Joan Maria Jaúregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella a la presó de Nanclares de l’Oca a Àlaba, en la qual compleix condemna després d’haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista. Tot i els dubtes i de l’immens dolor, Maixabel Lasa accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van acabar a sang freda amb la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys.

Escrita per la guionista Isa Campo ( “Entre dues aigües”, 2018) i també Icíar Bollaín, la cinta s’inspira en fets reals i explica la història de Maixabel Lasa, vídua de l’polític basc assassinat per ETA, Juan María Jáuregui, i una de les primeres víctimes a accedir a entrevistar-se amb els assassins del seu marit a la presó, en el marc de les trobades restauratius impulsats el 2011 des de l’anomenada ‘Via Nanclares’.

Fitxa Tècnica

Any: 2021

Durada: 120 min.

País: Espanya

Direcció: Iciar Bollaín

Repartiment: Luis Tosar, Blanca Portillo, Urko Olazabal, María Cerezuela

Guió: Isa Campo i també Iciar Bollaín

IMDB

Trailer

Maixabel arriba a Cinema Ribes

HORARIS I ENTRADES

Divendres, 24 de setembre

Dissabte, 25 de setembre

Diumenge, 26 de setembre

Dimecres, 29 de setembre

Preus